Styrelserapporter

Nu: klirr i kassan, Sen: stora investeringar

* För närvarande undersöker vi fasader och takplåtar. Där finns brister, frågan är hur bråttom det är att göra något. Sammanlagt handlar det om flera hundra tusen kronor.

* Förnyelsen av gårdarna fortsätter. Det är möjligt att det blir städdag lördag 10 november; Trädgårdsgruppen återkommer med närmare upplysningar.

* Ekonomin ser bra ut. Likviditeten (tillgången på pengar att betala räkningar med) är så god att vi fortfarande inte behövt utöka våra lån, trots renoveringen av hissarna.

* En hyresgäst har sagt upp kontraktet. Styrelsen planerar att sälja lägenheten i början av 2013.

* En tvättkorg har försvunnit från tvättstugan. Det är inte första gången, sådant inträffade redan på Stockholmshems tid. På den tiden brukade låntagaren så småningom ställa tillbaka korgen. Den traditionen är värd att bevara!

* Byggsopor förfular trakten och ska därför transporteras bort. Vid en badrumsrenovering kan det bli aktuellt med två transporter: först när badrummet är utrivet (badkar, toa, handfat samt vägg- och golvmaterial), och sedan när det nya badrummet är inrett (emballage och byggmaterial som blivit över).

* Torktumlare nr 1 stod stilla några veckor. Nu har Driftia satt in ett nytt kretskort. Vi har hittills sluppit större problem med maskinerna i tvättstugan. När felanmälningarna blir alltför många ska maskinparken bytas ut, vilket kostar ett par hundra tusen kronor.

Sven-Åke Aulin sekreterare brf Flytdockan 1 070-345 15 47

Frågor? Synpunkter? Använd gärna formuläret här nedanför! Det du skriver kommer som e-post till styrelsen. Om du vill att det du skriver ska synas på hemsidan kan du använda "Anslagstavla" som finns i vänsterspalten!