Styrelserapporter

Hyreslägenhet blev bostadsrätt. Bussen stör, garageavtalen förnyas.

* Den sega historien om lägenheten i 147an vars hyresgäst avled i slutet av förra året har äntligen kunnat avslutas. Lägenheten är såld, och föreningen har fått en ny medlem, Nikola Mitic. Styrelsen hälsar honom varmt välkommen.

* Sommaren blev lång, och mycket torkade bort. Dock inte på våra gårdar, eftersom många bidrog till bevattningen. Trädgårdsgruppen hade satt upp listor där boende anmälde sig till frivilliga bevattningskåren. Det fungerade bra. Utan sommarens konstbevattning hade gårdarna sett bedrövliga ut trots sensommarens skurar.

* Sandlådan på gården 141-145 tycks gå mot nya uppdrag. Förskolan Matrosen ska få en mindre variant som ryms inom det inhägnade området. Den nuvarande sandlådans öde kommer i första hand att diskuteras av företrädare för styrelsen och trädgårdsgruppen.

* Missbruket av grovsopen nådde nya höjder för någon tid sedan. Denna gång var det grovsopen i 141-145 som utmärkte sig. Någon hade placerat en rejält dimensionerad säng i ett av kärlen, vilket fick avfallshanteraren Big Bag att vägra tömma. Det gick inte att föra ut genom dörren.

Ordförande Hans Bonnevier härsknade till och skrev brev som han delade ut till alla brevlådor i 141-145. Och si, det gav resultat. Något dygn senare var sängen demonterad, och containern möjlig att få ut genom dörren.

* Fritz Nygren har under sommaren tagit över fastighetsskötseln efter Driftia. Fritz har kontor i Varvseken (Gröndalsvägen 160), och planerar att "rondera" hos oss på måndagar. Den som behöver hantverkshjälp av något slag kan göra privata affärer med Fritz!

* Fritz har för föreningens räkning uppdraget att få fart på pumprummets ventilation (i 145ans källare). Det har varit svårt att hitta en bra lösning. Men hoppet lever.

* Tyvärr beväras åtminstone en boende fortfarande av tobaksrök från balkong. Rökning på balkong är visserligen tillåtet, men samtidigt är alla boende skyldiga att visa hänsyn till sina grannar.

* Styrelsen kommer att utlysa två extrastämmor i höst. Då kommer ett antal, i sig odramatiska, ändringar i stadgarna att föreslås.

* Förskolan Matrosens ventilation har blivit en följetong. Vi hoppas på en lösning under de närmaste veckorna.

Till sist några ord om sådant som ligger utanför styrelsens revir:

* Minst sju hushåll i 147-149 plågas av de högljudda utropen från buss 133. Utropen är bra för synskadade som väntar på en hållplats som trafikeras av många linjer. Men i Ekensberg är utropen enbart en plåga, till nytta för ingen.

* Avtalen om parkering i grannföreningarnas garage sades plötsligt upp för en tid sedan. Entreprenören Stockholm Parkering har blivit av med uppdraget att sköta garagen. Flera medlemmar blev oroade och upprörda. Men i varje fall Stapelbädden 5 har bedyrat att bilägarna får behålla sina platser på oförändrade villkor, åtminstone inledningsvis.

Sven-Åke Aulin sekreterare brf Flytdockan 1 070-345 15 47

Frågor? Synpunkter? Använd gärna formuläret här nedanför! Det du skriver kommer som e-post till styrelsen. Om du vill att det du skriver ska synas på hemsidan kan du använda "Anslagstavla" som finns i vänsterspalten!