Styrelserapporter

Gräsandens avlopp hamnar i vår bassäng. Först regelstudier, sedan affär. Takisolering: härligt eller farligt?

* Takrenoveringen är besiktigad och godkänd.

* Renoveringen av ventilationen kryper allt närmare. Det har varit svårt att få in anbud. Förmodligen är många entreprenörer så fulltecknade att de inte vill ta på sig mer just nu.

* I källaren under 145 finns en avloppsbassäng. Där samlas vatten från tvättstugan och toan strax utanför, men också avlopp från några lägenheter. Bassängen ligger så lågt att det behövs pumpar för att trycka upp avloppet till kommunens avloppsnät.

För något år sedan byttes pumpar och fläkt. Det var dyrt.

Nu har det visat sig att även grannfastigheten Flytdockan 2 (den kommunala förskolan Gräsanden nedanför 149an) skickar sitt avlopp genom vår bassäng.

Styrelsen undersöker om det går att få tillbaka en del av förra årets kostnader antingen från kommunen (som ska sköta avloppsnätet) eller från det kommunala bolag som äger Gräsanden.

* Ägaren till en bostadsrätt flyttade aldrig in, men renoverade utan att bry sig om föreningens ombyggnadsregler. Därefter lades lägenheten ut för försäljning.

Ordförande Hans Bonnevier vägrade att skriva på köpehandlingarna innan de ventilerade golvlisterna var återställda. Nu har lägenheten en ny ägare som är väl förtrogen med reglerna, och som förhoppningsvis kommer att trivas i föreningen.

* Efter den senaste tidens spekulationsköp och renovering i strid med reglerna kräver styrelsen att köpare ska intyga att de tagit del av Regler för ombyggnad. Aktuella mäklare uppmanas att medverka.

* I en av bostadsrätterna är ingen av ägarna skriven, däremot en tredje person. Eftersom det krävs tillstånd för att hyra ut i andra hand har styrelsen inlett en liten undersökning. Det kan ju finnas en godtagbar förklaring till arrangemanget.

* Föreningen har den senaste tiden fått två nya medlemmar.

* Det är möjligt att isoleringen på krypvindarna (utrymmet under yttertaken) är alltför klen, så styrelsen funderade på att lägga på mer lösull. Det skulle spara energi och betala sig på fem år, enligt en offert.

En styrelseledamot höjde dock ett varningens finger. Mer isolering gör att det blir kallare på krypvindarna, och större risk för kondens och i värsta fall mögel. Detta ska utredas innan det blir någon mer isolering.

* En skottkärra har försvunnit ur ett låst utrymme. Det är inte första gången.

* Sandlådan som tidigare stod på gården 141-145 har nu plockats bort. Antingen kommer någon som sett vår annons på Blocket och hämtar den (utan kostnad), eller också får föreningen betala för att bli av med sandlådan.

* Grovtvättmaskinen ska programmeras om så att den - liksom övriga maskiner - sköljer tre gånger. Flera boende klagade på den tidigare inställningen med endast två sköljningar.

* Föreningen håller årsstämma nu på torsdag 7 maj kl 19, i Varvseken. Det blir genomgång av ekonomin, och stor förnyelse av styrelsen.

Sven-Åke Aulin sekreterare brf Flytdockan 1 070-345 15 47

Frågor? Synpunkter? Använd gärna formuläret här nedanför! Det du skriver kommer som e-post till styrelsen. Om du vill att det du skriver ska synas på hemsidan kan du använda "Anslagstavla" som finns i vänsterspalten!