Styrelserapporter

Avlopp, soppåsar, gamla flaskor och ny bok

* För närvarande renoveras avloppsrör i källaren under 145an. Rören går horisontellt under taket, och pryds av "rostrosor" framför allt på ovansidan. Vid stopp i ett sådant rör finns risken att det brister.

Rören i ett källarförråd har redan bytts ut. Inom kort ska rörmokare, avloppskonsult och projektledaren Martin Rickhammar från styrelsen ta ställning till hur mycket ytterligare rör som behöver bytas. Det blir mer, frågan är hur mycket.

Under arbetet är det förbjudet att använda avloppet dagtid. Förbudet gäller alla avlopp: toa, badrumsavlopp och köksavlopp. Som en påminnelse stängs vattentillförseln av. Entreprenören NBF varslar i god tid.

* Vart tar soppåsarna vägen? Svaret ges tisdag 20/11, då det blir sopsugsmingel i terminalen nedanför den höga skorstenen.

Sopsugsföretaget Envac (som ingår i Stena-koncernen) vill bjuda på kaffe och visa hur sophanteringen går till.

* Grannföreningen Stapelbädden 5 har ordnat egen container för glasåtervinning utanför garaget Gröndalsvägen 160. Containern är naturligtvis avsedd för boende i Femman, vilket också framgår av ett anslag som tydligen är lätt att missa.

Det har nämligen visat sig att containern lockar folk från grannföreningarna, vilket medför problem för Femman. Undertecknad är en av syndarna. Snälla Femman, förlåt mig!

Nu när jag vet bättre traskar jag till återvinningsstationen mitt emot Gröndalsvägen 118.

* Avtalet med intresseföreningen Varvseken är förlängt till och med år 2021. Det är Varvseken som har hand om gemensamhetslokalen, badbryggan och grillen strax intill, bland mycket annat (https://varvseken.se/). Kostnaden 33 kr/lägenhet/månad betalas av brf Flytdockan 1.

Den som vill följa senaste nytt från Ekensberg och se fina bilder från vår udde kan ansluta sig till Facebookgruppen för Varvseken: https://www.facebook.com/groups/2016592351942545/

*Söndag 25 november presenteras skriften Ekensbergsberättelser, med texter och bilder från grannskapet. Boken kostar 150 kr.

* Det är - naturligtvis - förbjudet att avverka träd och buskar på kommunens mark, exempelvis för att förbättra utsikten.

Sven-Åke Aulin, 070-345 15 47 ledamot i styrelsen för brf Flytdockan 1