Styrelserapporter

För mycket vatten på fasaderna, för lite vatten i rabatterna

* Det rinner för mycket vatten på vissa ställen av fasaderna. En konsult som undersökt skadorna föreslår att vi ska byta ut sönderfruset och fuktskadat tegel. Han rekommenderade dessutom en del plåtarbeten så att vattnet från tak och balkonger i fortsättningen inte sipprar utmed teglet. Taken över de översta balkongerna behöver hängrännor och stuprör.

Arbetet förutsätter antingen byggnadsställning eller skylift. Utredningen fortsätter.

* Bredbandsleverantören Ownit har haft några bråda dagar. Först uppgraderades vårt nät till 250 Mbit/s samtidigt som routrarna/fiberboxarna i alla lägenheter byttes ut. Därefter fick samtliga hushåll en felaktig faktura. Följande dag fick alla sms med ursäkt och nya vilseledande uppgifter.

Nu ska allt vara rätt. I annat fall kan du ringa Ownit 08-525 073 00 eller undertecknad 070-345 15 47.

* Övergivna cyklar ska bort från cykelställ och cykelrum. Under hösten har styrelsen tänkt sig en rejäl utrensning. Det går ju bra att märka upp bågen redan nu.

* Taken är så farliga att inte ens erfarna plåtslagare kan utföra sitt jobb. Bland annat ska ett antal stegar bytas ut.

* För lite vatten och för många plusgrader hotar växtligheten sommartid. Gården 147-149 tycks ha läget under kontroll, medan det är oklart hur det blir på gården 141-145. Det lutar åt en veckolista där hemmavarande boende kan dela på bevattningen, så att legymerna kan fortsätta prunka oberoende av skiftningar i klimatet.

Sven-Åke Aulin, 070-345 15 47 ledamot i styrelsen för brf Flytdockan 1